O nasKariera
Pomoc
PL
Icon arrow
RestaurantClub Logo
Warszawa
Icon hamburger
Restauracje#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Gruzińskim targiem. Przepis na kulinarny trip

Każde uzależnienie potrzebuje coraz mocniejszych doznań. Być może właśnie dlatego - jako osoba uzależniona od jedzenia i jeżdżenia - coraz częściej się nudzę - pisze Bartek Kieżun. Czy podróż do Gruzji zaspokoi głód?

 

rozmaitości

Trójmiasto w Przewodniku Michelin

Najnowsza polska edycja Przewodnika Michelin zostaje rozszerzona o województwo pomorskie; w zestawieniu rekomendowanych restauracji znajdą się lokale z Gdańska, Gdyni oraz Sopotu. Pełne zestawienie restauracji zostanie ogłoszone 20 czerwca 2024 roku.

rozmaitości

Kulinarny wytrych: Brunost - ser, który nie jest serem

Brunost to ser, który tak naprawdę nie jest serem. Ma wyjątkowy smak i może być wykorzystany zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych - mówi Mateusz Ciołko, szef kuchni Butchery&Wine Gdynia, z którym rozmawiamy o jego “kulinarnym wytrychu”.

rozmaitości

MENUFEST! - autorskie menu z kuszącym pairingiem 

Trwa MENUFEST!, czyli odsłona Chef’s Menu. To nowy sposób odkrywania topowych restauracji w Polsce. Bohaterami projektu są Szefowie Kuchni oraz ich unikalne, flagowe menu. W inicjatywie biorą udział restauracje z Warszawy, Gdańska i Krakowa, które proponują specjalnie skomponowane menu, będące wizytówką miejsca w okazyjnej cenie. 

festiwale

Najnowsze Artykuły

Rozgośćcie się na Farmie Bii

Idealne miejsce na weekend nie istnie…? Wait, znacie Farmę Bii? Znajduje się w Janinowie, zaledwie 25 minut drogi od Łodzi i godzinę od Warszawy. 

artykuł partnerski

Kulinarny wytrych: Krótki przewodnik po sezonowaniu mięsa

Pamiętam, jak pierwszy raz spróbowałem wołowego steku T-Bone sezonowanego na sucho przez 100 dni. Wrażenia smakowe z tej degustacji są ze mną do dziś - opowiada Przemek Skibiński, szef kuchni krakowskiej restauracji Ed Red. Poczytajcie o jego doświadczeniach z sezonowania mięsa.

rozmaitości

RestaurantWeek® - kulinarne newsy laureatów Plebiscytu

Przed nami kolejna edycja RestaurantWeek®, tym razem pod hasłem “Food News is Good News”. Sprawdziliśmy więc, jakie newsy szykują dla gości Festiwalu restauracje, które w poprzedniej edycji zajęły pierwsze miejsce w Plebiscycie publiczności w swoim regionie.

festiwale
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award