Mandala Mokotów | RestaurantClub
Restaurant Week

Mandala Mokotów

Info

Restaurant Week

restauracja

Kuchnia i dania

indyjska

Atmosfera

casual / swobodna

Średnia cena / 2 Gości

60 - 80 zł

Chef kuchni

Nishant Sharma

Godziny otwarcia

Niedziela12:00 – 21:00
Więcej
Poniedziałek12:00 – 21:00
Wtorek12:00 – 21:00
Środa12:00 – 21:00
Czwartek12:00 – 21:00
Piątek12:00 – 21:00
Sobota12:00 – 21:00
Kuchnia indyjska i nepalska z wpływami tajskimi i chińskimi, a nawet katarskimi. Oryginalne dania powstały w oparciu o receptury tradycyjne i uwspółcześnione, opracowane i serwowane...
Czytaj całość

Bądź eko! #JedzDlaZiemi

Cechy

Martini Fiero & KINLEY Tonic Water
W prezencie cocktail od Partnera na bazie Martini
Menu A

Przystawka: STARTER Gorzki melon Krążki gorzkiego melona smażone w soczewicowym cieście Paneer Tikka Papadi Degustacyjna wersja naszego wegetariańskiego szaszłyka z domowym serem paneer z grila Fried Papadam Chrupiący naleśnik z mąki soczewicowej Chutneys Tamaryndowy i Kolendrowo imbirowy

Danie główne: CURRY Bhutta Saag Palak Powstaje z połączenia krótko podsmażanych liści szpinaku, „baby” kukurydzy, cebulki, czosnku i sera paneer Shai Paneer Ser paneer w lekko słodkim, delikatnym, kremowym, pomidorowo-maślanym curry z dodatkiem pasty z orzechów nerkowca Chana Masala Ciecierzyca kabuli gotowana w gęstym wywarze z posiekanych pomidorów z dodatkiem pasty z orzechów nerkowca i naszej masali Dodatki: Chleb naan z masłem Ryż basmati Domowe indyjskie pikle

Deser: Płonące Lody Kulfi Nasze lody robimy z pełnotłustego świeżego mleka, dodajemy przyprawy i długo gotujemy. Dostępne smaki do wyboru: kardamonowe lub mango.

Menu B

Przystawka: STARTER Okra smażona w soczewicowym cieście Mutton Gulafi Degustacyjna wersja naszego szaszłyka z mielonej baraniny Fried Papadam Chrupiący naleśnik z mąki soczewicowej Chutneys Tamaryndowy i Kolendrowo imbirowy

Danie główne: CURRY Rogan Josh Kashmiri Mutton Lekkie curry z baraniną gotowaną w szybkowarze z goździkami, zielonym kardamonem, imbirem, kaszmirskim chilli, olejem musztardowym i naszym domowym jogurtem. Lababdar Chicken Tikka To łagodne i lekko słodkie curry powstaje z pasty z orzechów nerkowca, kardamonu, suszonego kokosa i słodkiej śmietanki, delikatnie doprawione naszą autorską masalą Butter Chicken Kurczak tikka w lekko słodkim, delikatnym, kremowym, pomidorowo-maślanym curry z dodatkiem pasty z orzechów nerkowca Dodatki: Chleb naan z masłem Ryż basmati Domowe indyjskie pikle

Deser: Płonące Lody Kulfi Nasze lody robimy z pełnotłustego świeżego mleka, dodajemy przyprawy i długo gotujemy. Dostępne smaki do wyboru: kardamonowe lub mango.

Rezerwacja

Twój stolik

i
2 Gości
12:00
13:45
15:30
17:15
19:00
20:45

Wybierz menu(0/2)

0
0

Specjalna cena festiwalowa<br /> + opłata rezerwacyjna 5,98 zł<br /> + 10 zł w prime time

69.99zł/Gość