Wyjątkowa kolacja - 5 dań i 3 cocktaile Roku Gin w cenie festiwalowego menu (Enoteka, 24.07 i 30.07)
Menu A
Menu B
Info
Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie na FineDiningWeek®!
Degustacja Roku Gin prowadzona przez ambasadora Roku w towarzystwie popisowego festiwalowego menu i najgościnniejszej obsługi.
Posłuchaj o unikalnych składnikach i japońskim rzemiośle, które tworzą harmonijne smaki Roku. Spróbuj wyjątkowych cocktaili i wybitnego menu, które przygotował szef Marcin Więcek.
Ilość miejsc miejsc ograniczona - tylko 2 terminy!
24 i 30 lipca o godzinie 18.15
Czas trwania: 120 min
Menu do wyboru:
menu A
Amuse-bouche:
W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia. Festiwalowy cocktail Roku Gin & Kinley Tonic Water lub Roku Kyoto Club
Danie 1:
Gravlax z łososia z glazurą z miso
Danie 2:
Gratin z podsuszonych pomidorów z galaretką z consommé pomidorowym i ricottą
Danie 3:
Ośmiornica z noisette parmezanowym i bakłażanowym ratatouille
*Sampel Roku Gin
Danie 4:
Halibut z sosem demi glace z grzybami i scorzonerą
Danie 5:
Plaster miodu z sosem angielskim
*Cocktail-niespodzianka na Roku Gin
menu B
Amuse-bouche:
W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia. Festiwalowy cocktail Roku Gin & Kinley Tonic Water lub Roku Kyoto Club
Danie 1:
Tatar z polędwicy wołowej z oliwą z pestek dyni i pudrem dyniowym
Danie 2:
Concasse z krewetki mauretańskiej z awokado i perłami z limonki
Danie 3:
Noisette z szarpaną cielęciną i truflowym aioli ze świeżą truflą
*Sampel Roku Gin
Danie 4:
Stek Argentyński z zielonym puree oraz sosem demi glace i grzybami shimeji
Danie 5:
Plaster miodu z sosem angielskim
*Cocktail-niespodzianka na Roku Gin
Restauracja:
Enoteka Warszawska
Czas trwania:
120min