Wyjątkowa kolacja - 5 dań i 3 cocktaile Roku w cenie festiwalowego menu (Prime Cut, 16.07 i 25.07)
Menu A
Menu B
Info
Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie na FineDiningWeek®!
Degustacja Roku Gin prowadzona przez ambasadora Roku w towarzystwie popisowego festiwalowego menu i najgościnniejszej obsługi.
Posłuchaj o unikalnych składnikach i japońskim rzemiośle, które tworzą harmonijne smaki Roku. Spróbuj wyjątkowych cocktaili i wybitnego menu, które przygotował szef Michał Tkaczyk.
Ilość miejsc miejsc ograniczona - tylko 2 terminy!
16 lipca o godzinie 18.15 oraz 25 lipca o godzinie 18.15.
Czas trwania: 120 min
Menu do wyboru:
menu A
Amuse-bouche:
W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia. Festiwalowy cocktail Roku Gin & Kinley Tonic Water lub Roku Kyoto Club
Danie 1:
Troć w nori / piklowany ogórek / emulsja yuzu / limonka
Danie 2:
Kwiat z cukinii / domowa ricotta / kapusta kandyzowana z chilli
Danie 3:
Consomme Pomidorowe / gruszka / werbena
*Sampel Roku Gin
Danie 4:
Kulbin / piklowana biała rzepa / koper / Zakopaniec Cytrusowy / sos szafranowy
Danie 5:
Beza / krem z liścia laurowego / powidła malinowe / róża
*Cocktail-niespodzianka na Roku Gin
menu B
Amuse-bouche:
W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia. Festiwalowy cocktail Roku Gin & Kinley Tonic Water lub Roku Kyoto Club
Danie 1:
Tatar z polędwicy wołowej / chips z ogórka kiszonego / chrzan / żółtko / majeranek
Danie 2:
Pierożek z kremowymi kurkami/ chrunch ziołowy / palona fasolka szparagowa/ emulsja z trybuli
Danie 3:
Consomme pomidorowe / gruszka / werbena
*Sampel Roku Gin
Danie 4:
Stek z rostbefu w cieście francuskim / mus jagodowy / botwinka / orzech włoski
Danie 5:
Beza / krem z liścia laurowego / powidła malinowe / róża
*Cocktail-niespodzianka na Roku Gin
Restauracja:
Prime Cut & Cigar Room
Czas trwania:
120min