Wyjątkowa kolacja - 5 dań i 3 cocktaile Roku w cenie festiwalowego menu (Mozaika, 17.07 i 31.07)
Menu A
Menu B
Info
Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie na FineDiningWeek®!
Degustacja Roku Gin prowadzona przez ambasadora Roku w towarzystwie popisowego festiwalowego menu i najgościnniejszej obsługi.
Posłuchaj o unikalnych składnikach i japońskim rzemiośle, które tworzą harmonijne smaki Roku. Spróbuj wyjątkowych cocktaili i wybitnego menu, które przygotował szef Tomasz Koprowski.
Menu do wyboru:
menu A
Amuse-bouche:
W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia. Festiwalowy cocktail Roku Gin & Kinley Tonic Water lub Roku Kyoto Club
Danie 1:
Sałatka z raków | jabłko | kapary | koper | grapefruit
Danie 2:
Krewetki i ośmiornica | pomidory | papryka | kawior | grzanki
Danie 3:
Kalafior w cieście | bób | pomidory | młoda marchew
*Sampel Roku Gin
Danie 4:
Polędwica z dorsza | seler | groszek zielony | koperek
Danie 5:
Czekolada | owoce lasu | kwaśna śmietana
*Cocktail-niespodzianka na Roku Gin
menu B
Amuse-bouche:
W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia. Festiwalowy cocktail Roku Gin & Kinley Tonic Water lub Roku Kyoto Club
Danie 1:
Pierogi z policzkiem wołowym | kurki | lubczyk | morela
Danie 2:
Sałata z mozzarellą | malina | pomidor | orzechy laskowe
Danie 3:
Filet z makreli | fasolka szparagowa | pomidory | młody ziemniak
*Sampel Roku Gin
Danie 4:
Gicz jagnięca | groszek | limonka | pomidory | pęczak
Danie 5:
Agrest | porzeczka | kardamon
*Cocktail-niespodzianka na Roku Gin
Restauracja:
Mozaika Restauracja
Czas trwania:
120min