Wyjątkowa kolacja - 5 dań i 3 cocktaile Roku Gin w cenie festiwalowego menu (Correze, 14.07.2024r.)
Menu A
Menu B
Info
Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie na FineDiningWeek®!
Degustacja Roku Gin prowadzona przez ambasadora Roku w towarzystwie popisowego festiwalowego menu i najgościnniejszej obsługi.
Posłuchaj o unikalnych składnikach i japońskim rzemiośle, które tworzą harmonijne smaki Roku. Spróbuj wyjątkowych cocktaili i wybitnego menu, które przygotował szef kuchni Adama Giemza.
Menu do wyboru:
menu A
Amuse-bouche:
W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia. Festiwalowy cocktail Roku Gin & Kinley Tonic Water lub Roku Kyoto Club
Danie 1:
Burak krem z sera koziego / tymianek / tapioka
Danie 2:
Krem z Cebuli marynowane jabłka / piklowana szalotka / cydr / tymianek
Danie 3:
Kompresowany Seler puree z kalafiora / czarna soczewica / piklowane orzechy / oliwa szczypiorkowa
*Sampel Roku Gin
Danie 4:
Pierożki Grzybowe portobello / pieczarka / estragon / creme fraiche /sos z palonego masła z szałwią / wędzone orzechy
Danie 5:
Truskawki ziemia czekoladowa / coulis porzeczkowe / sorbet z pietruszki
*Cocktail-niespodzianka na Roku Gin
menu B
Amuse-bouche:
W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia. Festiwalowy cocktail Roku Gin & Kinley Tonic Water lub Roku Kyoto Club
Danie 1:
Tatar z Jelenia ziemia z oliwek / piklowana cebula / chips z topinamburu/ musztarda francuska ogórek / grzyby / majonez truflowy /żółtko plastyczne / oliwa
Danie 2:
Krem z Cebuli marynowane jabłka / piklowana szalotka / cydr / tymianek
Danie 3:
Schab z Dzika puree z kalafiora / czarna soczewica / piklowane orzechy / oliwa szczypiorkowa
*Sampel Roku Gin
Danie 4:
Pierożki z Dziczyzną estragon / creme fraiche sos z palonego masła z szałwią / wędzone orzechy
Danie 5:
Truskawki ziemia czekoladowa / coulis porzeczkowe / sorbet z pietruszki
*Cocktail-niespodzianka na Roku Gin
Restauracja:
Correze (Gdańsk)
Czas trwania:
120min